Ayşenur Sürekli ile Mutfak Keyfi…

Yaşamın kıyısında bir mevsim olmak isteseydim eğer İlkbahar olmak isterdim… İlkbahar gibi bir uyanış, bir mucize, bir çılgınlık… Kış mevsiminden sonra baharın gelmesi ile karlarda çiçek, gönüllerde umutların açtığı bu ayda insanın içi kıpır kıpır eder,  ilkbaharın, tabiatın bize verdiği o güzel sebzeler ile sizler için özel tarifler hazırladım… 

MAHLUTA ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1,5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • Yarım Su Bardağı Kırık Pirinç
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz Ve 1 Litre Su (5 Su Bardağı)

YAPILIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında kavuralım üzerine yıkayıp süzdüğümüz mercimeği ve pirinci ilave edip karıştırarak 3 dakika kavuralım. Sonra kimyon, tuz ve suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp mercimek ve pirinçleri eriyene kadar pişirelim. Sıvı yağda pul biberi kızartalım ve çorbaya ilave edelim…

FIRINDA KEREVİZLİ TAVUK

MALZEMELER

  • 7*8 Adet Tavuk Baget
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Küçük Boy Kereviz
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Adet Orta Boy Patates
  • 2 Adet Domates
  • 3*4 Tane Çarliston Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Tatlı Kaşığı Köri
  • Yeteri Kadar Tuz

YAPILIŞI
Kereviz kabukları soyulup büyük küpler halinde doğranır ve limonlu suda yarım saat bekletilir. Patates soyulup büyük küpler halinde doğranır, Tavuk bagetleri yıkanıp yağlanmış tepsiye dizilir… Üzerine yanlarına kereviz ve patates dizilir. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış domates ve ikiye üçe kesilmiş biberler dizilir. Bir kapta 2,5 bardak sıcak su ile salçalar eritilip tuz ve köri eklenip tepsiye dökülür. Ortalama 180 derece fırında 1 saat pişirilir..

HAVUÇLU CEVİZLİ CUPCAKE

MALZEMELER

  • 3 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı, Toz Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1,5 Su Bardağı Havuç Rendesi
  • Yarım Su Bardağı Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Vanilya
  • 150 Gr Margarin

SÜSLEMESİ İÇİN

  • 200 ml Krema
  • 200 Gr Sütlü Kuvertür Çikolata
  • 1/2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağ
  • Renkli Pasta Süsü

YAPILIŞI
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu birlikte geniş bir kaba eleyin. yumurtaları, toz şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yoğurdu iyice karışana kadar mikser ile çırpın. Bu karışımı unla birleştirin. Hamura havuç ve cevizi ekleyin, fırını 180 dereceye ayarlayın ve muffin kaplarına malzemeyi paylaştırın ve fırınlayın.
Bu arada kremayı sos tenceresine alın kaynamasına yakın ince ince kıydığınız çikolataları içine atın ve karıştırın. Yeterince yoğunlaşınca çikolatayı krema torbasına alın ve muffinleri çikolata ve şeker ile süsleyin… Afiyet olsun…

 

 

Bir Cevap Yazın