Ayşenur Sürekli ile Mutfak Keyfi…

Sofralarımızda bolluk ve bereketin eksik olmadığı günlerin ümidiyle. Afiyet olsun…

 BORŞ ÇORBASI

MALZEMELER

  • 150 gr yağsız dana eti (B12 vitamini + demir )
  • 1 pancar (A B C VE P vitamini )
  • 1 havuç (A vitamini + karoten)
  • 1 baş küçük beyaz lahananın çeyreği
  • 1 baş küçük mor lahananın çeyreği
  • 2 sap pırasa ( E ve C vitamini )
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 su bardağı domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, az tuz

YAPILIŞI

Et ve tüm sebzeler orta büyüklükte doğranır. Önce eti düdüklü tencereye alarak zeytin yağı eklenir  ve suyunu salıp çektiğinde soğan eklenir. Sebzeler eklenerek sotelenir. Domates rendesi, baharatlar eklenir. Üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Arzuya göre tabak başına 1 tatlı kaşığı, sirke, yoğurt ve maydonoz ekleyebilirsiniz…

PIRASA KÖFTESİ

MALZEMELER

  • 1.250 gr Pırasa
  • 2 dilim bayat ekmek veya haşlanmış patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber

KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN

  • 1 çay bardağı un ve 1 adet çırpılmış yumurta

YAPILIŞI

Pırasa yeşil yapraklarınıda kullanılarak ince halka şeklinde doğranır, Tencereye üzerini geçecek kadar su konulup haşlanması için 25 dakika kaynar. Pırasalar soğuduktan sonra tamamen arındırmak için iyice sıkılır. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz ve karabiber pırasaların üzerine eklenir. 5 dakika yoğurulur. Köfte 1 saat kapalı bir kutuda dolapta dinlendirilir. Daha sonra köftelere şekil verilir ve önce una sonra yumurtaya bulanır, Her iki yüzü kızarıncaya kadar pişirilir. Yanında Limon  ile sıcak servis edilir…

BALKABAKLI CHEESECAKE

MALZEMELER

  • 500 gr bal kabağı
  • 500 gr labne
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı şeker

TABANI İÇİN

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr tereyağı

ÜZERİ İÇİN

  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri , isteğe göre krema

YAPILIŞI 

Bal kabağını haşlayıp suyunu süzün, bu sırada bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin ve iyice yoğurun, bu karışımı dibine yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırarak yayın. Kalıbı buzdolabına kaldırın labneyi krema kıvamına gelene kadar çırpın, şekeri ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin, Unu da ekleyip çırpın. En son ezdiğimiz bal kabağını ekleyip iyice çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. Fırına koyun ve çatlamaması için fırına ısıya dayanıklı 2 küçük su dolu kap yerleştirin. 160 derecede 1 saat pişirin fırını kapatıp açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekerini ve isteğe göre kremayla üzerini süsleyin. 1 gece dolapta bekletin…

 

Bir Cevap Yazın