Mutfakta Ufkunuzu Açacak 10 Püf Noktası

1- Börek yaparken bunu deneyin

Börek yaparken içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler koyacaksanız, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanızda fayda var. Böylece böreğiniz çok sulu olmaz.

2- Fırında tavuk yemeğinin püf noktası

Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkaya getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

3- Yumurta haşlarken dikkat!

Yumurta haşlarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarınızı kolayca soyabilirsiniz.

4- Omlet sever misiniz?

Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanızı yıkamaya üşeniyorsanız, tüm malzemeleri bir kilitli poşete koyup kaynar suya batırırsanız, bulaşık çıkarmadan omlet yiyebilirsiniz.

5- Soğanlar gözlerinizi yakmasın

Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.

6- Acı biberler elinizi yüzünüzü acıtmasın…

Çok acı biberleri doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını önlemiş olursunuz.

7- Baharatlar nasıl kullanılmalı?

Özellikle taneli baharatların aromasının iyice çıkması için önce tavada ısıtın sonra yemeğinize ekleyin.

8- Keki daha iyi kabartmak için…

Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarır.

9- Yemeğin fazla yağını almak için

Yemeğin fazla yağını almak için kâğıt havluya sarılı birkaç buz küpünü yemeğin üzerinde gezdirin. Buzun soğuğu yağı havluya çekecektir.

10- Tatlılara sirke!!

Lokma, tulumba gibi kızartıldıktan sonra şerbete atılan tatlıların hamuruna bir kaşık sirke eklerseniz, daha çıtır olurlar.

Bir Cevap Yazın