Bayram’da şekersiz tatlı da yapabilirsiniz. İşte 5 çeşit şekersiz tatlı tarifi…

Tahinli, Kirazlı Toplar

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • Yarım su bardağı kurutulmuş kiraz
  • 2/3 su bardağı tahin

 

Yapılışı:

  • Malzemeleri rondodan geçirelim. Karışımı küçük küçük 25 top yapalım. Buzdolabında 2-3 saat tutalım.

Avokado Puding

Malzemeler:

  • 2 adet olgun avokado
  • 2 adet büyük olgun muz
  • ¼ su bardağı süt (badem sütü veya hindistancevizi sütü de olabilir)
  • 3-5 yemek kaşığı şeker ilavesiz kakao
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 50 gram bitter çikolata ( %70 kakao tercih)

Yapılışı:

İri parçalar halinde doğradığımız avokadoyu, süt ve muzla birlikte mutfak robotu veya rondodan geçirin Avokado-muz karışımı pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz kakao, erittiğiniz bitter çikolatayı ilave edin. Karışımı ufak servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra arzuya göre muz dilimleriyle servis yapın.

Şekersiz Kek
Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı çiğ fındık
  • Kuru meyveler (isteğe bağlı kayısı, incir, hurma olabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 büyük çay bardağından bir parmak eksik tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kakao

 Yapılışı

Kuru meyvelerin yumuşak olması için önceden suda bekletin. Fındıkları mutfak robotundan geçirin. Fındığın yağı da çıkacağı için keke ekstra yağ ilave etmeyin. Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. İsteğe bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi ilave edebilirsiniz. Karışımı muffin kalıplarına bölün. 180 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika yeterli olacaktır.

Dondurma 

Malzemeler:

  • Donmuş 2 adet muz
  • Donmuş yaban mersini, karadut, böğürtlen veya çilek

Yapılışı:

Donmuş haldeki tüm malzemeler mutfak robotundan geçirilir. Kremamsı kıvam alınınca dondurma olarak tüketilebilir.

İncir Uyutması (sütlü incir tatlısı)

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 150 gram kuru incir

Yapılışı:

İncirleri sıcak suda bekletin, yumuşayınca küp küp doğrayın. Sütü kaynamadan ısıtıp ocaktan alın. Süt el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde küp küp doğranmış incirlerin üzerine dökün. El blenderı ile ezin. Hazırladığınız karışımı hızlıca kaplara paylaştırın. 2 saat kadar oda sıcaklığında üzerleri kapalı olarak dinlendirin. Koyulaşıp mayalanan tatlıyı buzdolabına alın ve 1 saat kadar daha dinlendirin. İsteğe bağlı olarak ceviz, fındık, tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın