Ayşenur Sürekli ile Mutfak Keyfi…

Sofralarımızda bolluk ve bereketin eksik olmadığı günlerin ümidiyle. Afiyet olsun…

FIRINDA PORTAKALLI HİNDİ

MALZEMELER

  •  1 Adet Hindi (4,5 – 5 Kg)

ÖN HAZIRLIK İÇİN

  • 2 Adet soğan rendesi
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı taze dövülmüş tane karabiber
  • 1 Çay kaşığı tuz

DOLGUSU

  • 1 Adet Küçük Ayva
  • 1 Adet Portakal
  • 2 Adet Yeşil veya Kırmızı sert Elma
  • 2 Adet Soğan
  • 5 – 6 Diş Sarımsak
  • Dikmek için ip ve iğne

ÜZERİNE VE İÇİNE SÜRMEK İÇİN (MARİNESİ)

  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 – 5 Diş Sarımsak
  • 1,5 Yemek Kaşığı Bal
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Hardal
  • 1 Çay Kaşığı Biberiye
  • 1 – 2 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)

SERVİS TABAĞI İÇİN

  • 15 Adet Pişmiş Kestane
  • Portakal Yaprakları
  • 8 Adet Fırında Pişirilmiş Küçük Kırmızı Elma

YAPILIŞI

Hindinin içini dışını  soğuk su ve biraz tuzla iyice yıkayın, ön Hazırlık malzemelerini karıştırıp Hindinin her yerine sürün. 8 – 10 saat buzdolabında bekletin Hindiyi pişirmeden öncede üzerindeki ve içindeki marinayı güzelce silin… Üzerine ve içine sürmek için yazdığım malzemeleri Hindinin her yerine gezdirerek sürün Ayrıca 1 Dilim Portakalı da göğüs kısmına yerleştirin. Dolgusu için olan malzemeleri de Kabuklarını soymadan irice doğrayıp Hindinin içine doldurun. Boyun ve Karın kısmını Dayanıklı bir iple dikin. Hindiyi pişireceğiniz tepsiye soğan ve havucu doğrayın arasına iki dilim Portakalı yerleştirin. Alüminyum folyo ile üzerini kapatıp 220 derecede ısıtılmış fırına atın ve 1 saat sonra folyoyu çıkartıp 10-15 dk aralıklarla kaşıkla üzerinde biriken suyu dökerek 2,5 saat yani toplamda 3,5 saat 175 derecede pişirin ve Hindiyi büyük bir servis tabağına alın…

KESTANELİ  PİLAV

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağ
  • 250 Gram Kestane
  • 4 Su Bardağı Su veya Et Suyu
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Islatmak için Tuz

YAPILIŞI

Kestanenin kabuklarını soyunuz ve sıcak suda haşlayınız  , öte yandan bir tencerede Tereyağını eritiniz Pirinci kavurup tuzunuda atıp kestaneleri içine atınız . Sıcak suyu döküp Pirince suyu iyice çektiriniz .. Suyu tamamen çekince kalın bir havlu ile örtüp 20 dk demlendiriniz .Sıcak sıcak bir kayık tabağa dökerek ikram ediniz…

NARLI  KREMALI  PASTA

MALZEMELER

  • 2 Adet Nar
  • 4 Su Bardağı Un
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Türk Kahvesi
  • 2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 150 Gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker

 KREMA İÇİN

  • 3 Su Bardağı Taze Sıkılmış Nar Suyu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 200 Gram Labne Peyniri
  • 3,5 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası

YAPILIŞI

Narları soyup tane tanelerini ayıklayın. Yumurtaları toz şeker ile karıştırıp Mikser kullanarak köpük yapın, süt ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un , pirinç unu, kakao, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Karışımı Kek Kalıbına döküp 180 derecede 35 – 40 dakika pişirin. Keki ortadan ikiye kesin. Nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı pişirin labne peynirini ekleyin Kekin orta kısmına kremayı ve nar tanelerini serpiştirin. Kalan krema ve narları da kekin üstünü süsleyip nar taneleri ile servis yapın…

Bir Cevap Yazın