Semen Öner’den Kuru Kayısılı Tart Tarifi

semen foto Semen ÖNER

KURU KAYISILI TART

Malzemeler:

• 500 gram kuru kayısı (sarı)
• 3 adet yumurta
• 5 çorba kaşığı süt
• 2 kahve fincanı un
• 1 kahve fincanı patates nişastası
• 1 kahve fincanı toz şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 limonun kabuğu, rendelenmiş
• 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

  • Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanını çok küçük küçük doğrayın.
  • Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin.
  • 30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin.
  • Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin.
  • Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın