Semen Öner’den Taze Otlu Mısır Ekmeği Tarifi

semen foto  Semen ÖNER

TAZE OTLU MISIR EKMEĞİ

• 120 ml süt
• 100 gr tuzsuz tereyağı
• 240 gr mısır unu
• 240 gr beyaz un
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 çay kaşığı karbonat
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yumurta
• 120 ml light yoğurt
• 1 taze yeşil biber, 2 taze soğan

YAPILIŞI:

• Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanını çok küçük küçük doğrayın.
• Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
• Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
• Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin.
• 30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin.
• Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin.
• Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın