Semen Öner’den Limonlu Ekmek Tarifi

semen fotoSemen ÖNER

LİMONLU  EKMEK

Malzemeler: 

  • 125 Gr Tereyağ
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Su Bardağı Süt
  • ½ Su Bardağı Ceviz
  • 2 Çorba Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
  • Limon Şurubu

Limon Şurubu İçin: 

  • ¼ Su Bardağı Limon Suyu
  • 3 Çorba Kaşığı Şeker

Limon Şurubu Yapılışı:

  • Malzemeleri tencerede orta ateşte kaynatınız.

Kekin Yapılışı:

  • Tereyağ şeker ve yumurtaları blenderde bir dakika kadar karıştırın.
  • Unu kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.
  • En sonunda ceviz ve limon kabuğunu da ekleyin.
  • Yağlanmış fırın kabına dökün. (21cm*11 cm ve yüksekliği 6 cm)
  • Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 55-65 dakika kadar pişirin.
  • Limon şurubunu dökün. Dinlendirin.
  • Afiyet olsun.

 

 

Bir Cevap Yazın