Semen Öner’den Brokoli Çorbası Tarifi

semen fotoSemen ÖNER

Sebzelerde bulunan vitamin ve antioksidanlar hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Ayrıca sebzeler, içerdikleri posa ile bağırsak faaliyetlerine yardımcı olurken kabızlığı engeller ve uzun süre tok kalmamızı sağlayarak kilo kontrolüne de destek olur.

Bağışıklık sistemimizde önemli bir rolü olan C vitamini vücutta depolanmadığı için her öğün alınması gerekir. Çünkü vücutta C vitamini eksikliğinde halsizlik, çabuk yorulma ve hastalıklara yakalanma riskini arttırır.
Ayrıca, lahana, karnabahar, ıspanak, marul, pazı, roka, pırasa, soğan, sarımsak gibi kış sebzeleri kanser ve kalp damar hastalıkları riskini azaltıyor. Sarımsak, soğan, turp ve şalgam gibi sebzelerdeki kükürtlü bileşikler ise kan yağlarının (kolesterol) ve yüksek tansiyonun düşmesinde etkili olup kanser ve kalp damar hastalıkları riskini azaltır.

zayiflatan_kis_sebzeleri
Brokoli, lahana, karnabahar kanser ve kalp damar hastalığı riskini ciddi oranlarda azaltır. Ayrıca:
BROKOLİ: Mineral ve demir eksiliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi yüksek, kalsiyumdan zengin dolayısıyla kemik erimesine karşı koruyucu, lif oranı yüksek bir besindir.
ENGİNAR: Kan şekerini dengelemede ve kandaki üre ve kolesterolün düşürülmesinde ve karaciğer detoksunda çok etkili bir sebzedir.
SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Bu değerli besinleri her öğünde ve mevsiminde tüketmek beslenme rutinimiz olursa sağlık ve canlık daima bizim olacaktır.
Smn Tat Merkezi olarak bu soğuk günlerde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz keyifli ve sağlıklı tariflerimizi sizinle paylaşıyoruz.


 

BROKOLİ ÇORBASI

Bowl of cream of broccoli soup.


Malzemeler:

  • 500 Gr Brokoli
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı
  • Sarı Mercimek
  • 1 Paket Krema
  • 1,5 Lt Su
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber

    Yapılışı:
  • Brokolileri iyice yıkayınız.
  • Tencereye brokoli, soğan ve yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tuzu, karabiberi ve üzerlerine de 1,5 lt suyu koyup pişirmeye bırakınız.
  • Ocaktan indirmeden önce kremayı ilave edip, 1-2 dk daha pişiriniz.
    Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın