YENİ SEZONA HAZIR MISINIZ?

Güzel geçen yazın ardından sonbahara merhaba dediğimiz günlerin içindeyiz. Güneşten aldığımız enerji ve eğer ya- pabildiysek tatilin ardından yeniden işlerimize odaklanıp kendimize yeni başlangıçlar için motivasyonu sağlamış bu- lunuyoruz. İnsanı hayata bağlayan, yepyeni başlangıçlardır.
Ne kadar keyfisiz çaresiz ya da kötü gidişin içinde bile olsak yeni başlangıçlar yapmak için gereken güç içimizde saklıdır.
Öncelikle hayattaki amaçlarımız nelerdir ?
Şimdi de 2 dakikanızı olabildiğince kapsamlı bir liste hazırlamaya ayırın. Bu hedeflerinizi nasıl başaracağınız hakkında endişelenmeyin. Sadece aklı- nıza geleni yazın. Bazı insanların bilinçaltında olan amaç ve istekleri vardır ancak onlar hakkında düşünmekten kaçınırlar çünkü onları hiçbir zaman başaramayacaklarına inanırlar. Bu egzersizi yaparken bu düşünceler de açığa çıkacaktır. Bunu yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Eğer yaşayacak kısa bir sürem kalsaydı, zamanımı nasıl geçirirdim ?
Her gün kendinize şu soruyu sormaya çalışın: Önceliklerim mezar taşı- mın üstüne anlamlı bir şey yazılmasına nasıl katkıda buluna bilir?
Hepimizin kendimize özgü olan yeteneklerimiz, sınırlamalarımız ve koşullarımız var. Bizim hayattaki amacımız, verilen bu armağanları potan- siyelimizi arttırmak amacıyla nasıl kullanabileceğimizi anlamaktır. İçinde bulunduğumuz dönemi yeni başlangıçlar yapıp hayatımıza renk ve değer katmak için kullanalım.
SMN Tat Merkezi olarak yeni eğitim yılına başlayan evlatlarımıza ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Yeni başlangıçlar yaparken hayatınıza tat katmak için yapabileceğiniz tarifleri paylaşıyoruz.

Ciabatali Sandviç

Malzemeler

2 tane Ciabata ekmeği
Pesto sos
1 top mozerella peyniri
Kornişon turşu
Közlenmiş kırmızı biber
Marul
Kırmızı soğan
Yeşil zeytin
Kurutulmuş domates

Hazırlanışı

Ciabata ekmeğini ortadan ikiye kesin tavada iki yüzünüde kızartın. Kızarttığınız ekmeğe pesto sosu sürün. Tüm malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayın,ekmeğin arasına yerleştirip servis yapınız.

Ağızda Dağılan Ev Poğaçası

Malzemeler

200 g margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 adet yumurta (1 yumurta+1 yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

( Gerçek limon suyu konulacak )

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (Yaklaşık 6-7 su bardağı)

İçi için:

Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım)

Doğranmış siyah zeytin

Hazırlanışı

Margarini kaynatmadan eritin, ılınması için biraz bekletin. İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin. Eliniz- le 4-5 kere karıştırın. Kabartma tozunu koyun ve üzeri- ne limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin. Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin. İyice yoğurun. İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım.) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Kıymalı iç için; 200 g kıymayı, 1 adet doğranmış kuru soğan ve 1 adet sivri biber ile suyu çekilinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip ocağı kapatın.

Bulgurlu Mücver

Malzemeler

1 Havuç
1Adet kabak
2 Adet taze soğan
1⁄2 Demet dere otu
1⁄4 Demet taze nane
1⁄4 Su bardağı köftelik bulgur

1 Bardak ılık su(bulguru ıslatmak için)

1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı zeytinyağ Tuz karabiber

Hazırlanışı

Bulguru ılık su dolu kapta suyunu çekene kadar bekletin. Havucu ve kabağı rendeleyin taze soğanı, dereotunu maydanozu taze naneyi iyice kıyın. Tüm malzemeye yumurta zeytinyağı tuz ve karabiberı de ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ile hafif yağladığınız tavaya mal- zemeyi kaşık yardımı ile dökün. Altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın