BİZ OLMAK, BEN OLMAKTAN İYİDİR…

İnsanlar yalnız yaşayamaz ve birbirlerine gereksinim duyarlar. Tarihin ilk zamanlarından itibaren topluluk halinde yaşamak hem daha güvenli hem de daha kolay gelmiştir. Bir kimsenin yapamadığını ya da eksik yanını diğer bir kimse doldurur. Bu sayede insanlar dayanışmayla yaşamlarını sürdürürler.
– Bir toplumun her bir bireyin yardımlaşması ve birlikte hareket etmesi ile toplumlar, ülkeler kalkınır. Toplum içindeki bireylerin birbirine zarar vermekten çok yarar sağlanmayı istemeliler. Çünkü bu sayede insanlar refaha kavuşur. Toplumu oluşturan kişilerin birlikte hareket etmeleri top- lum olmanın koşuludur. Ülkelerin kalkınması ve dünya sıralamasının en üstüne taşınmasında en önemli etken toplumsal dayanışmadır.
– İnsanların yardımlaşması sayesinde yardıma muhtaç kimselerin ihtiyaçları giderilir. Bu gibi yardımlar sayesinde muhtaç kimselerin kötü yaşam şartlarında yaşamaları önlenmiş olur. İnsanlar arasında sevgi bağı kurulur. İnsanlar toplumda kötülerin yanında iyilerinde olduğunun bilincine varır. Sınıf farkının aşılmasına yardımcı olur.
– Mutlu toplumlar, sağlıklı toplumdan meydana gelir. Toplumu oluş- turan kişilerin birbirine yardım etmeleri şarttır. Maddi ve manevi olarak insanlar birbirleriyle yardımlaşırsa o toplum huzurlu ve mutlu olacaktır.
Çevremize gönül gözüyle baktığımızda küçücük bir dokunuşla hayatına anlam katacağımız insanlar görecek ve verdikçe her şeyin arttığına tanık olacağız.
SMN Tat Merkezi olarak paylaşacağımız tariflerin hayatınıza tat katmasını dileriz…

Soğuk Yoğurt Çorbası

Malzemeler

500 gr yoğurt
3.5 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç Yarım su bardağı su 3 dal taze sarımsak
8 dal taze soğan sapı

4 dal taze nane
2-3 dal dereotu
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz

Hazırlanışı

Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. 3 taze soğan sapını süsleme için ayırıp kalanları kıyın. Naneyi yaprak yaprak ayırın. Dereotunu temizleyip doğrayın.

Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tencereye alıp yarım su bardağı su ilave edin. Tuz serpip pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlayın.

Yoğurdu derin bir kaba alın. Kekik ve 1 tutam tuz serpip mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 3 bardak suyu ekleyip ayran kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

Pirinç, zeytinyağı, sarımsak, nane yaprakları ve dereotunu çırpılmış yoğurda ilave edip karıştırın. Servis kaselerine alıp taze soğan saplarıyla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

Fıstıklı Dana Köfteleri

Malzemeler

2 dilim beyaz sandviç ekmeği 1 su bardağı süt

1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık, ince doğranmış

2 büyük yumurta
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber

750 gram çekilmiş dana kıyması

7 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Garnitür için 6-8 adaçayı yaprağı

1-2 yaprak adaçayı da süslemek için

Hazırlanışı

Geniş bir kasede ekmek dilimini süt ile 1 dakika kadar yumuşatın sonrasında ekmek dilimini sıkarak fazla sütü ayırın ve ekmeği kaseye geri koyun. Fıstıklar, yumurta, bol taze karabiberi de ekleyip iyice karıştırın. Karışıma dana kıymasını daha ekleyin ve bu şekilde de yoğurun. Sonrasın karışımdan küçük toplar halinde köfteler yapın. Büyük bir tavada tereyağı, adaçayı yaprağı ile orta dereceli ateşte kızdırıp, eritin. Eriyen yağa köfteleri koyun ve çevirerek, yaklaşık 4 dakika kadar, kahverengi olana kadar pişirin. Ateşin altını kısıp üzerini kapatın ve köfteler iyice pişene kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Servis ederken, tavadaki köfteden kalan su ve adaçayı yaprağı ile süs- leyin. Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın