GİRİT MUTFAĞINDAN “LORLU GİRİT KABAĞI”

LORLU GİRİT KABAĞI (2)MALZEMELER:

6 ADET GİRİT KABAĞI
250 GR.TUZLU LOR PEYNİRİ
YARIM DEMET DEREOTU
2 ADET KAPYA BİBER
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 DİŞ SARIMSAK
TUZ ,KARABİBER

YAPILIŞI:

KABAKLARIN ÜZERİNİ KESEREK KAPAK ÇIKARTIN, İÇLERİNİ OYUN. KAYNAR SUDA BEŞ DAKİKA HAŞLAYIN.
LOR PEYNİRİNİ BİR KASEYE ALIN. KAPYA BİBERLERİN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIN KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIN PEYNİRE EKLEYİN. DEREOTUNU İNCE KIYIN İLAVE EDİN. TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRIN. ZEYTİN YAĞININ İÇİNE SARMISAĞI EZİN.BİR FIRÇA KABAKLARIN İÇİNİ VE DIŞINI YAĞLAYIN. KABAKLARI PEYNİR KARIŞIMI İLE DOLDURUN.BİR FIRIN KABINA YERLEŞTİRİN. 190 DERECEDE 15 DAKİKA PİŞİRİN. SICAK VEYA ILIK SERVİS YAPIN.

Kaynak: sakizenginar.com

Bir Cevap Yazın