GİRİT MUTFAĞINDAN, PAPUCAKİ

MALZEMELER

1 ADET BOSTAN PATLICANI
1 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİN YAĞI
200 GR. KEÇİ PEYNİRİ
1/2 DEMET DEREOTU
TUZ

YAPILIŞI

Patlıcanı yıkayın ortasından ikiye bölün iç kısmını bir kaşık yardımı ile çıkartın. Tuzlu suda beş dakika bekletin. Derin bir tencerede su kaynatın içine bir çay kaşığı tuz atın. Patlıcanları kaynar su içinde 10 dakika haşlayın. Bir süzgeç içinde suyunu süzün. İç kımına bir fırça yardımı ile sızma zeytin yağı sürün. Keçi peynirini rendeleyin , ince kıyılmış dereotu ile harmanlayın. Patlıcanların içini peynir karışımı ile doldurun. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Kaynak: sakizenginar.com

Bir Cevap Yazın