GİRİT MUTFAĞINDAN KURU BAKLA YAHNİSİ

MALZEMELER

500 gr kuru bakla

2 adet domates

2 adet biber

2 dal taze soğan

1 adet kuru soğan

taze nane

kuru nane

tuz , pul biber

1/2 çay bardağı zeytin yağı

1 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI

Kuru baklaları 1 saat sıcak su içine bekletin. Baklaların siyah baş kısımlarını alın. 15-20 dakika baklalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün.

Tencereye zeytin yağını ekleyin , kuru soğanı küp şeklinde kesin domates salçası ile birlikte soteleyin . Soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri , biber , taze nane ve taze soğanı ekleyin. Haşladığınız kuru baklaları tencereye alın.Tuz ve pul biber lezzetlendirin. Üzerine iki çay bardağı kaynar su dökün kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine bol kuru nane serpin.

Kaynak: sakizenginar.com

Bir Cevap Yazın