Glutensiz ekmek tarifi…

Günaydınnn…
Bu sabah enerjim yükseldi,kalktığım an itibariyle günümü iyiye kodladım, gülümsüyorum, her zamanki gibi şükrediyorum🙏
Değerimi biliyorum.
Şunu unutmayalım ki ağzımızdan çıkan söz büyüdür,tılsımdır,mucizedir.
Düşüncelerimiz söze dönüşür, sonra eylem’e geçer..
Bana nasıl bu kadar pozitif düşünebiliyorsun diyenlere cevabım olsun 👆😊💙

Gelelim glutensiz ekmek tarifime!
Ben tadını beğendim, hatta karabuğdayın baskın tadı oldukça hafiflemiş durumda!
2 bardak yulaf ezmesi
1 bardak ayçekirdeği içi
3/4 bardak kabakçekirdeği içi
1 bardak karabuğday unu
2 bardak (400ml) su
2 yemek kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (zeytinyağı da olabilir)
1/2 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri karıştırıp, fırın kabına kaşıkla iyice bastırarak koyun (Fırın kabı yağlanmış olacak) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dk pişirin, 5 dk soğuduktan sonra dilimleyip tekrar 30 dk daha pişirin!

*Karabuğdaylı ıslak tarifleri iki kez fırınlamakta fayda var, böylelikle yapışkan dokularını kaybediyorlar, daha lezzetli oluyor! Ben dilimlemeden 2.kez fırınladım (Sürekli denemeler yapıyorum) dış kabuk kıtır olduğu için dilimlemekte zorlandım🙈🙈 Yani siz ilk 30 dakikadan sonra dilimleyin daha kolaylık olacaktır😁
Sözlerinizin hayatınıza mucizeler taşıyacağı bir gün olsun..💙

Hale Karanlık2222

Reformer Pilates Eğitmen

Bir Cevap Yazın