Chia tohumunu her gün nasıl tüketebilirsiniz?

Chia tohumundan bahsetmiştim…
Her gün nasıl tüketeceğiz? Sorusuna sadece bir örnek tarif geliyor😉

EV YAPIMI PROTEİN&ENERJİ BAR
İnanılmaz protein yüklü ve tok tutucu!
Spor sonrası yada öncesinde de rahatlıkla tercih edilebilir!
1/2 bardak chia tohumu
1 çorba kaşığı bal (Diyabetikler koymasada sonuç aynı oluyor denenmiştir)
1/2 bardak kabak çekirdeği içi
1/2 bardak kenevir tohumu (Güçlü bir protein deposu-aktarlarda mevcut)
1/2 bardak yaban mersini kurusu (doğranmış)
1 çorba kaşığı ayçekirdeği içi
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ılık su
1 bardak ılık suda balı eritin ve içine chia tohumlarını ekleyip 10 dk bekletin.
Ardından tüm malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine kaşıkla bastırarak yayın.
Pizza kesici yada bıçakla kesin.170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin,tepside ters çevirip 25 dk daha pişirin.Soğuduktan sonra kesilmiş yerlerden dilimlere ayırın!
Kapaklı kavanozda 1 hafta tazeliğini koruyacaktır!
1 hafta kalırsa şanslısınız😄🙈
Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın