YARARLARI SAYMAKLA BİTMEYEN KEYİF İÇECEĞİ, KEFİR

Ben çocukluğumdan beri zaman zaman kefir’i öven insanlarla karşılaştım ama hiç bu kadar önemseneceğini hayal etmemiştim. Soya’nın, yeşil çayın, domatesin, antik çağdan beri üretilen zeytinyağı ve şarabın, kalorisi yüksek diyerek yıllarca yemekten kaçındığımız cevizlerin yeniden keşfedilip “star gıdalar” haline gelmesi gibi, kefirin yararları da şimdi göklere çıkarılıyor! Esasında bütün bunlar bir bakıma iletişim ve ulaşım sayesinde tüm dünya mutfaklarının kaynaşmasının diğer taraftan da gıda maddeleri ve beslenme üzerinde derinleşen araştırmaların sonuçları. Belki duydunuz, belki duymadınız yada zaten tüketiyorsunuzdur, bilemem. Kefir Kafkas’larda gençlik iksiri olarak bilinen geleneksel bir gıda ürünüdür. Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da hızla yayılmaya başladı. Çünkü beslenmenin sağlık ve anti aging üzerindeki muazzam etkileri, her geçen gün daha fazla önemseniyor.

Bir Cevap Yazın