Gaziantep’e gitmeden de aynı lezzetleri tadabilirsiniz

img_9736Gaziantep, canım evlerinde pişen yemeklerin mis gibi kokusuyla ünlüdür. Yuvarlamasıyla, doyumsuz “soğan” kebabıyla, o öyküsünü aklımızdan çıkaramadığımız “Antepli Ezogelin” çorbasıyla…
Çoğumuzun aklına Gaziantep mutfağı denince baklava, kebap, fıstık gelse de Antep mutfağı bir hazine bir sanattır. Kullanılan araç gereci ile ürünü ile yiyeni ile pişireni ile ayrı bir kültür ve uygarlıktır. Mevsime göre meyve ve sebzelerin, tahılların, salçaların, baharatların bir arada kullanıldığı son derece sağlıklı ve zengin bir dünya mutfağıdır.
Dünyanın şehir ismiyle anılan tek mutfağı olan “Gaziantep Mutfağı” artık “27” farkıyla sofralarınızı süsleyecek. Adı aklınızdan tadı damağınızdan eksilmeyecek.
Mercimek Çorbası, Ezo Gelin, Ekşili Ufak Köfte (Analı Kızlı), Yuvarlama, İçli Köfte, Çiğ Köfte, Kuru Patlıcan ve Biber Dolması, Kebaplar, Lahmacunlar, Pideler, Salatalar, Künefe, Havuç Dilimi Baklava ve daha neler neler…

6472 Sokak no:14 Atakent / Karşıyaka
T: 0.232 336 21 11 F: 0.232 336 21 12
info@mutfak27.com
www.mutfak27.com

Bir Cevap Yazın