YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN

GDO’lu besinler tartışması yine alevlendi. Bir hafta önce tüm TV kanalları ve gazetelerde, Fransa Caen Üniversitesi’nde genetiği değiştirilmiş (GDO) besinlerle beslenen farelerin çoğunun kansere yakalandığı haberi yayınlandı. Büyük gizlilik içinde 2 yıl süren araştırmada, Fransız bilim adamları, genetiği değiştirilmiş gıdalarla beslenen kobay farelerin daha genç öldüğü ve daha sık kansere yakalandığı, dişi farelerin yüzde 93’ünde meme tümörlerinin belirlendiğini, erkek farelerin çoğunun ise böbrek ve karaciğer sorunları nedeniyle öldüğünü açıkladı. Nedir GDO? Bir canlıdaki genetik özelliklerin kopyalanarak, bu özellikleri taşımayan bir canlıya aktarılması sonucunda üretilen yeni canlıya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) deniyor.
Daha önce yapılan açıklamalarda GDO’lu besinlerin, insanlarda alerjik reaksiyona neden olduğu, antibiyotik direncini zayıflattığı, toksik etki yarattığı, ekosistemde yani normal ve organik tarımı tehdit ettiği, ne kadar uzak alanda olursa olsun rüzgar ve arılar yoluyla organik ürünlere de bulaştığı, GDO’lu tarım yapılan alanlardaki haşereleri yiyen kuşların türlerinin tükendiği, canlı türleri açısından bioçeşitliliği yok ettiği, GDO’lu ekinlerin tozlaşma yoluyla aynı türden akrabalarının da genlerini değiştirebildiği açıklanmıştı. Şimdi bu etkilere bir yenisini Fransız Bilim Adamları ekledi.

Bir Cevap Yazın