Bahar geldi, haydi İzmir’deki güzel mekanları keşfedin

“Bu sabah mutluluğa aç pencereni / Bir güzel arın dünkü kederinden / Bahar geldi, bahar geldi güneşin doğduğu yerden / Şöyle yanı başıma çimenlere uzan / Kulak ver gümbürtüsüne dünyanın / Baharın gençliğin ve aşkın türküsünü söyleyelim bir ağızdan”  Ünlü şairimiz Ataol Behramoğlu ne güzel anlatmış İlkbaharı. Bu sayıda sizleri, gün batımı ile dillere destan, şarkı ve şiirlere ilham kaynağı olmuş güzel İzmirimizin birbirinden güzel mekanlarında götüreceğim. Güzelbahçe’de Medcezir Restoran Bayraklı sırtlarında Seyirtepe…  

Kış ayından sonra tabiatın yeniden canlandığı, havaların ısındığı, ağaçların yeşerdiği, çiçeklerin açtığı, insanın içini yaşama sevinci ile dolduran mevsimdir İlkbahar. Bazıları bu yazıyı okurken “Adam mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” sözünü bilmiyor her halde” diyenler de olabilir. Ancak o söz İzmir için geçerli değil. İzmir kış mevsiminin ortasında bile piknik yaptırır. Beton yığını ve yoğun iş hayatından omuzlarını düşüren streslerinizden kurtulmak için İzmir’in etrafındaki birbirinden şık ve lezzetli mekanlara atın kendinizi. Foça, Kozbeyli, Urla, Sığacık’a. Cennetten köşeler. Daha yakın mı istiyorsunuz. Bornova Çiçekliköy veya Yakaköye. Veya Güzelbahçe, Yamanlar’daki şık, sıcak ve doğal mekanlara. Davet üzerine geçen hafta cumartesi gününü Güzelbahçe’de yeni açılan Medcezir Restoranda, pazar gününü de Bayraklı sırtlarında İzmir’i kuşbakışı gören Seyirtepe Restoranda geçirdim. Medcezir Restoran ahçısından garsonuna kadar güler yüzlü ve şakacı yapılarıyla ünlü Karadenizlilerin işlettiği çok şık ve sımsıcak bir restoran olmuş.

Güzelbahçe’de Medcezir Restoran
Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile çok sevdiği Yusuf Taşkın’ın sahibi olduğu Medcezir Restoranın açılışını Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yaptı. 3 katlı bina müşterinin arzusuna göre deniz manzaralı, şömineli ve maç düşkünleri için dev ekranlı salonlar şeklinde ayrı ayrı dizayn edilmiş. Medcezir Rostoran Narlıdere Maltepe Askeri Lisesi’ne gelmeden önce Pina Durağı’nın yanında. Yemek ve içmek konusunda yok yok. Et ve balık çeşitleri iki ayrı buzdolabında müşteriye sunulmuş. Ben tercihimi balıktan yana kullanıp tazeliğine göre seçimi işletme Müdürü Sedat Hiçyılmaz’a bıraktım. Balık öncesi başaşçı Yüksel Avsever’in tadımlık gönderdiği Napoliten spagetti, Meksika tavuk ve kaşarlı kiremitte köfteye hayran kaldım ve soluğu mutfakta aldım. Aşçıbaşının mekanı o kadar temiz ve özenli döşenmiş ki insanın yemek yapası geliyor. Her cuma ve cumartesi günleri ince saz fasıl gurubunun yeraldığı Medcezir Restoran’ı keşfetmenizi tavsiye ederim.

 Seyirtepe’den İzmir’e kuşbakışı
İzmirli ve hatta gazeteci bile olsanız herşeyi yakından takip edip bilmeniz mümkün değil. Yamanlar Dağı’nın zirvesindeki Karagöl mesire yeri ve Karşıyaka Belediyesi’nin yaptırdığı dağ havalı sosyal tesislerini biliyorum ancak Bayraklı sırtlarında açılan Seyirtepe Restoranı, Karşıyaka Sevgi Dünyası Anaokulu Sahibi Kadir Demir’in daveti üzerine tesbit ettim. Universiade olimpiyatları sırasında kurulan Örnekköy Tenis Kortları ve Karşıyaka Belediyesi şantiyesini geçtikten sonra bulabildiğim Seyirtepe Restoranına giderken “Böyle bir yer de mi varmış” diye şaşkınlığımı gizleyemedim. Çam ağaçları arasında İzmir’i kuşbakışı gören bir tepeye kurulan Seyirtepe Restoran şehirden tam bir kaçış noktası. Doğa, manzara ve lezzet üçgeni yaratılmış. Günlük güneşlik havalarda çoluk çocuk dolu dolu bir günü sıkılmadan yaşayabileceğiniz Seyirtepe’de palyaço eşliğinde çocuklara kapalı ve açık oyun alanları, büyük için yürüyüş yolu, fıtness bölümü, ATV parkuru ve paintball gibi aktiviteler de bulunuyor. Nuri Erdumlupınar, doğa ile baş başa 850 dönümlük bir cennet yaratmış. Dileyen kır düğünü, nişan, kokteyl, sünnet, mezuniyet, bayii toplantısı ve yemekli–yemeksiz organizasyonlar da yapabilir.  Ayrıca nargile, okey, tavla, iskambil, şans eğlence oyunları ile hoşvakit geçirebileceğiniz bir kaçış noktası Seyirtepe.

2 thoughts on “Bahar geldi, haydi İzmir’deki güzel mekanları keşfedin

  1. Keyifle takip ettiğim derginizdeki konular çok güzel ve doyurucu. Bazı dergilerde olduğu gibi misafir blog yazarı köşeniz var mı ? Konuk yazar olmak isterdim bu keyifli dergide…

Bir Cevap Yazın