En çok tatlıyı Marmara Bölgesi tüketiyor

Satış oranlarına göre Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı. Elde edilen verilere göre; Karaorman Frambuaz ülke genelinde en çok tercih edilen pasta olurken, 2011 senesinde bir önceki yıla oranla pasta satışlarında %34, şerbetli tatlı satışlarında %32, sütlü tatlı satışlarında ise %20 artış olduğu ortaya çıktı. 74 yıllık mirasın adı Özsüt, satış oranlarına göre ülkemizde en çok tercih edilen sütlü ve şerbetli tatlılar ile pastaları belirledi. Türkiye genelinde en çok Karaorman Frambuaz, Tiramisu ve Özsüt’ün Aynası tercih edildi. Sütlü tatlılarda ise ilk üç Profiterol, Fırın Sütlaç ve Tavukgöğsü Kazandibi oldu. Şerbetli tatlı kategorisinde ise Peynir Tatlısı ve Ekmek Kadayıfı en sevilen çeşitler oldu. Verilere göre; Marmara Bölgesi tatlı satışında %38, pasta satışında ise %37 ile en çok tatlı tüketen bölge olarak ilk sırada yer alıyor. Ardından gelen Ege Bölgesi ise pasta ve tatlı satış oranları tüketiminde %31 ile bulunuyor. Üçüncü sıradaki İç Anadolu Bölgesi ise hem pasta hem de tatlı tüketiminde tüm bölgeler arasında %14’e ulaşırken; Akdeniz Bölgesi’nde yaşayanların ise %9’unun pasta %8’inin ise tatlı çeşitlerinden satın aldığı görüldü. Bunların dışında Karadeniz Bölgesi’nin %4’ü, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ise %2’si tatlı ve pastalarını eşit oranlarda satın aldı.

Bir Cevap Yazın