Buğdaylı Nohutlu Yaz Çorbası

Sevgili Semen takipçileri,
Her ne kadar Ağustos 15’ten sonra “yazın son günleri” olarak düşünülüyorsa da, güneşin o muhteşem enerjisini ve bize yaşadığımızı hissettiren o müthiş sıcaklığını büyük bir keyifle yaşamaya devam ediyoruz. Bu ay yaşadığımız bu güzel, yazın sayılı günlerinde hem sağlıklı, hem besleyici, hem pratik, hem lezzetli, hem de serin serin birkaç tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Buğdaylı Nohutlu Yaz Çorbası
Malzemeler :
4 su bardağı yoğurt – biraz sulu bir yoğurt kullanmanızı tavsiye ediyorum
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 adet kabak – küçük küpler halinde doğranmış olacak
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış buğday
1/2 demet dereotu
Hazırlanışı :
Öncelikle derin bir tencere de yukarıda verilen ölçülerde yoğurt, su ve unu iyice çırpın. Ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kabağı soyarak küçük küpler halinde doğrayın ve hazırladığınız yoğurtlu karışıma ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca son olarak haşlanmış nohut, buğday ve tuzu da karışıma ilave ederek 10 dakika daha karıştırarak kaynatın. Çorba oda sıcaklığına gelince içine buz ilave edin. Ama eğer buzlu istemem diyorsanız, buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra üzerine ince ince doğranmış taze dereotunu serperek servis edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın