Patatesli Sarımsaklı Ekmek

300 gr un
1 adet orta boy patates
¾ yemek kaşığı tuz
125 gr ılık su
1 yemek kaşığı yaş maya
30 gr tereyağı
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı maydanoz

Geniş bir kâsede un ve tuzu karıştırın. Yaş mayayı ılık suda eritin. Başka bir kapta haşlayıp soyduğunuz patatesi ezin ve içine mayalı suyu katın. Unun içine bu karışımı döküp karıştırın. Hamurunuzun üzerini ıslak bir bezle örtüp 2 saat oda sıcaklığında kabarması için bırakın.

Bir tavada tereyağını eritip incecik doğradığınız sarımsağı 2-3 dakika kavurun. Hamura bu sarımsaklı yağı ekleyin. Kıyılmış maydanozları da ekleyip yoğurun.

Tavada yeniden bir miktar tereyağı eritip hamurunuzdan bir yemek kaşığını dolduracak parçalar kopararak kızartın. Spatulayla çevirerek ekmeklerin her iki tarafını pişirmeyi unutmayın.

Bir Cevap Yazın